Banka CREDITAS je generálním partnerem Světového poháru v parkurovém skákání

1. 6. 2023

Banka CREDITAS je novým generálním partnerem mezinárodních skokových závodů zařazených do série Světového poháru. Jubilejní desátý ročník bude v červnu pod názvem Banka CREDITAS CSI** W Olomouc hostit Equine Sport Center. Světový pohár patří mezi nejprestižnější události pořádané Mezinárodní jezdeckou federací (FEI).

Akce se uskuteční ve dnech 22. až 25. června. „Jsem rád, že se Banka CREDITAS stala generálním partnerem tak prestižní události, jakou je Světový pohár v parkurovém skákání. Je to zážitek nejen pro jezdce, ale i pro diváky, kterých se do Olomouce sjíždí vždy velké množství. Parkur vyžaduje odvahu, obratnost, preciznost a maximální souhru a propojení. To jsou atributy, které Banka CREDITAS podporuje nejen ve sportu,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.

V rámci mítinku proběhne 21 soutěží, které jsou dotované celkovou částkou 86 000 eur. V kategorii CSI2*-W jsou vypsané dvě soutěže bodované do žebříčku Mezinárodní jezdecké federace Longines Ranking a třetí se uskuteční v rámci CSI U25. Nedělní Grand Prix, která je naplánována od 12.00, je opět započítávaná do centrální evropské ligy Světového poháru. Bude zároveň kvalifikací pro olympijské hry v Paříží 2024 a mistrovství Evropy seniorů 2023.

„Je nám potěšením, že do druhé dekády našich mezinárodních skokových závodů vstoupíme s novým generálním partnerem, jímž se stala Banka CREDITAS. I díky ní budeme moci nabídnout účastníkům a divákům další nezapomenutelný sportovní zážitek v komfortním prostřední tohoto areálu,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková.

Závody Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se uskuteční pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a primátora statutárního města Olomouce Miroslava Žbánka. Podrobnosti o programu najdou zájemci na stránkách www.csiolomouc.cz