Banka CREDITAS se stala novým vlastníkem Expobank CZ

20. 9. 2022

Po kladném vyjádření České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Banka CREDITAS úspěšně dokončila akvizici a stala se novým vlastníkem Expobank CZ a.s. Banka CREDITAS tak potvrdila ambici posílit své postavení na českém bankovním trhu. Obě banky budou v nejbližších letech fungovat samostatně a pro jejich klienty se v současnosti nic nemění.

„Vítáme rychlé schválení regulátorů. Koupě Expobank CZ je plně v souladu s naší růstovou strategií. Obchodní modely Banky CREDITAS i Expobank CZ se vzájemně vhodně doplňují a může tak dojít k dalšímu rozšíření produktů a rozvoji služeb pro klienty,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.  

Expobank CZ je menší finanční instituce s bilanční sumou 12 miliard korun. Od roku 1991 působila mimo jiné pod názvy BAWAG Bank nebo LBBW Bank. Banka se zaměřuje na klienty z řad firem a rozvíjí nabídku pro retail. Její běžný účet NEO díky vysokému úroku pro zhodnocení celého zůstatku bez podmínek dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným ve své kategorii. S online službou REFIXO banka nedávno vstoupila do segmentu refinancování spotřebitelských úvěrů.