CREDITAS Nemovitostní I zvyšuje růst a hlásí novou akvizici

21. 6. 2021

CREDITAS Nemovitostní I, podfond SICAV v červnu rozšířil svoje portfolio o výrobně skladový areál v Písku. Areál v zóně Písek Sever má přes 27 tisíc m² a je zde potenciál pro další výstavbu. Podfond zároveň již po několikáté v řadě vykázal meziměsíční nárůst hodnoty. Za uplynulých dvanáct měsíců o 7,01 %.

CREDITAS Nemovitostní I, patří pod fond CREDITAS fond SICAV, a.s. Investuje na realitním trhu a primárně cílí na funkční nemovitosti schopné generovat okamžitý hotovostní tok zejména z nájmu. Do portfolia fondu patří například obchodně logistický park v Praze Čestlicích, který má téměř 15 tisíc m² retailové plochy v zajímavé lokalitě hlavního města nedaleko výjezdu na dálnici D1. 

„Jde především o komerční nemovitosti, jako jsou administrativní budovy, obchodní a multifunkční centra, skladové a logistické parky nebo průmyslové objekty,“ vypočítává Petr Hlinomaz, člen dozorčí rady CREDITAS Nemovitostní I, podfondu SICAV. „Areál v Písku má stabilního nájemce AL-KO a navíc je zde potenciál pro další výstavbu,“ dodává. Investice do areálu BP Písek tak představuje nejen získání objektu se solidním bonitním nájemcem a smlouvou na dalších deset let, ale i potenciál spojený s budoucím rozvojem nezastavěných pozemků.

Záměrem nemovitostního fondu je v dlouhodobém horizontu dosahovat stabilního ročního zhodnocení kolem 5 %. Za uplynulých 12 měsíců fond vykázal nárůst hodnoty o 7,01 % (ke 31. květnu 2021). Podfond nakupuje nemovitosti tak, aby je mohl dlouhodobě provozovat a získávat pravidelné výnosy z pronájmů, případně z dalšího prodeje. 

Stejně jako v případě jiných tradičních oblastí, třeba energetiky, jsou nemovitostní fondy určeny hlavně konzervativněji smýšlejícím investorům, pro něž jsou akcie příliš rozkolísané. Doporučený investiční horizont je alespoň pět let. Fond nabízí i možnost pravidelného investování, a to již od 500 korun měsíčně.

Podrobnější informace jsou uvedeny na stránce podfondu CREDITAS Nemovitostní I.