Projekt bytového domu U Milosrdných vstupuje do další fáze

10. 3. 2022
Developerská společnost V Invest ze skupiny CREDITAS posouvá projekt bytového domu U Milosrdných na pražském Starém Městě o další kus dál. Archeologové a památkáři dokončili průzkum lokality, která bude po delší pauze opět patřit lidem. Na jejich místo nastoupili stavaři, aby zde nevzhledné parkoviště nahradili bytovým domem.  

Památkáři nasbírané vzorky z průzkumu pečlivě roztřídili, popsali a uložili. Na výslednou zprávu je ještě nutné počkat. Už nyní je ale jasné, že celá řada z nalezených artefaktů sahá do doby před založením Starého Města. Teď přišel čas začít psát další kapitolu. Na rozhraní ulic U Milosrdných a Kozí se tak postupně rozjíždějí stavební práce. Aktuálně se pracuje na betonáži pro budoucí podzemní stěny. Jakmile bude jáma zajištěna, začne se tvořit suterén objektu. Vzniknou v něm parkovací místa, aby obyvatelé domu neubírali stání v okolních ulicích.

Bytový dům U Milosrdných bude stát na místě současné proluky mezi Anežským klášterem a areálem Nemocnice Na Františku. Disponovat bude 30 exkluzivními byty, 2 komerčními jednotkami a 36 parkovacími stáními. Jeho podoba z dílny studia architekta Zdeňka Fránka je poctou atmosféře „pražských Stínadel“, jak bývá staroměstská čtvrť Na Františku někdy nazývána.