Unikátní edice hodinek oslavuje 321 let od založení karlovarského Grandhotelu Pupp

5. 8. 2022

U příležitosti 321. výročí založení karlovarského Grandhotelu Pupp ze skupiny CREDITAS vznikla speciální edice hodinek Graphic Sutnar z manufaktury Bohematic, přejmenované na Robot. Jedinečnost každého kusu z této limitované série 12 kusů dokládá gravírovaný nápis na víku. Ambasadorem značky je herec Karel Roden.

Řada hodinek Graphic připomíná to nejlepší z historie i současnosti českého grafického designu, vzdává poctu Ladislavu Sutnarovi. Tento avantgardní umělec dosáhl světového věhlasu a jeho díla patří k základům soudobé vizuální komunikace, designu a typografie.

Pro edici Graphic Sutnar Pupp zvolila manufaktura ve spolupráci s vedením hotelu elegantní stříbrno-zlatý reliéfní číselník se zlacenými ručkami s luminiscencí. Stylizovaný kvítek, který zdobí korunku a protiváhu vteřinové ručky, si vypůjčili z dekorativního ornamentu, jenž je součástí vizuální identity hotelu. Modrou barvu, která ji podkresluje, promítli do ručně šitého řemínku z ještěří kůže. „Náš Pupp "diamant" je ve fragmentu zobrazen na vteřinové ručičce a celý na natahovací korunce. Je to ohlédnutí za úctyhodnou tradicí, ale zároveň startovní odpočet, který svědčí o tom, že hotel má oči upřené dopředu,“ podotýká generální ředitel Grandhotelu Pupp Jindřich Krausz.