Úvěrová společnost Ekorent roste a zvyšuje zisk

8. 2. 2022

Prvních 6 měsíců pod záštitou Banky CREDITAS bylo po úvěrovou společnost Ekorent velmi úspěšných. Její čistý zisk činil přes 13 milionů korun. Zaznamenala tak meziroční nárůst o 14 procent. 

Ekorent na trhu působí přes 25 let a dlouhodobě se specializuje na poskytování úvěrů pro soukromé lékaře. Přes sedmdesát procent jejich klientely tvoří zubní ordinace. Do portfolia Banky CREDITAS společnost patří od poloviny roku 2021. 

„Uplynulý covidový rok nás z hlediska nových obchodů nezasáhl. Ordinace zavřené nebyly a problémy u našich klientů jsme nezaznamenali,“ podotýká jednatel společnosti Ekorent Petr Harcuba s tím, že se naopak otevřelo mnoho nových ordinací, což způsobilo nárůst objemu. „Rostli jsme, jak se dalo. U objemu nově poskytnutého financování a počtu nových klientských smluv jsme zaznamenali meziroční nárůst přes 20 procent a byl tak o bezmála 74 milionů korun vyšší než v předchozím roce. Čistý zisk oproti roku 2021 se nám meziročně zvýšil o 14 procent.“

Harcuba vnímá, že se stomatologové nebojí ani větších investic. Jedná se o celorepublikový trend. Nové ordinace vznikají i díky Ekorentu v nových městech po celém Česku. „V loňském roce jsme uzavřeli přes 400 smluv. V souvislosti s rozvojem společnosti budeme rozšiřovat i náš obchodní tým. To je úkol, který nás čeká,“ říká Harcuba. Spuštěn byl i nový web Ekorentu, na kterém se zájemci z řad lékařů dozví vše potřebné, co k rozjezdu svého podnikání či nákupu nového vybavení potřebují. „Na základě rozjetí nového webu se se specialisty CREDITAS více zaměříme i na marketing.“

„Spojení s bankou nám dává klid pro rozvoj“

Propojení s Bankou CREDITAS hodnotí Harcuba velmi kladně. „Velkým plusem je garantovaný přístup k financování. Dává nám to klid pro rozvoj a uskutečňování nových obchodů,“ podotýká jednatel společnosti Ekorent a pokračuje: „Naší hlavní klientelou jsou stále zubařské ordinace. Vizí je ale rozšiřování i do dalších zdravotnických oborů.“ Výhody spojení s bankou vidí Harcuba v synergických efektech zejména v oblasti prodeje dalších bankovních služeb, jako jsou investice a zejména hypotéky. „Nově díky spojení s Bankou CREDITAS rozšiřujeme nabídku o firemní účty, hypoteční úvěry a služby prémiového bankovnictví postaveného na individuálním přístupu. Vyzdvihnul bych úvěr na financování nemovitosti pro zdravotnické profese se zjednodušeným dokládáním příjmu.“ Hypotékou je možné financovat nemovitosti na bydlení, jejichž podlahová plocha pro bydlení je minimálně v rozsahu 51 procent. Zbylá plocha, může být využita jako ordinace. Podmínky zůstávají stejné pro celý úvěr.