CREDITAS Real Estate zdvojnásobila portfolio nájemních bytů

26. 3. 2024

Společnost CREDITAS Real Estate posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Stávající portfolio nájemních bytů rozšířila o sto nových plně vybavených jednotek. Aktuálně tak spravuje více než dvě stě nájemních bytů ve čtyřech projektech v hlavním městě.

Institucionální nájemní bydlení se stalo standardní součástí nabídky nájmů především v hlavním městě. Většinu nájemního trhu tvoří soukromé pronájmy (67 %), zastoupení institucionálních nájmů je v Česku zatím relativně malé – pohybuje se okolo 7 %. Právě to se ale postupně mění.

Rostoucí zájem o institucionální nájemní bydlení je dán především vyšším standardem nabízených bytů, které jsou kompletně a moderně vybavené, výrazně nižšími pořizovacími náklady oproti vlastnickému bydlení a také změnou v přístupu mladších generací, které dávají přednost větší flexibilitě a preferují smlouvy na dobu určitou. S institucionálním nájemním bydlením je také spjata také vyšší kvalita nabízených služeb,“ vysvětluje důvody rostoucího zájmu Jiří Vajner, generální ředitel CREDITAS Real Estate.

Enormní zájem ze strany zájemců o nájemní bydlení zaznamenala CREDITAS Real Estate vloni v březnu, kdy uvedla na trh 95 moderních a nadstandardně vybavených bytových jednotek v projektu LOOX Prosek Apartments. Velmi rychle se v průběhu podzimu povedlo pronajmout všech 38 jednotek v projektu Pobřežní Apartments. Stejně velký zájem pak byl na podzim o byty v Lisabonská Apartments. Projekt nabízí 62 jednotek. Posledním přírůstkem do portfolia nájemních bytů společnosti CREDITAS Real Estate je komorní projekt Bořivojova Apartments.

CREDITAS Real Estate nyní spravuje v Praze přes 200 nájemních bytů. Tento počet chceme během následujících let ještě výrazně navýšit. Nájemní byty plánujeme stavět především v Praze a v Brně,“ dodává na závěr Jiří Vajner.