CREDITAS spustila investiční aplikaci Max Invest

1. 2. 2024

Skupina CREDITAS má novou mobilní investiční aplikací Max Invest. Klade si za cíl přivést k investování i lidi, kteří k němu dosud měli nedůvěru. Aplikace stojí na co největší jednoduchosti, srozumitelnosti a zároveň cílí na vzdělávání a seznamování se s pojmy ze světa investic.

Mapovali jsme při vývoji aplikace bariéry, které lidi od investování odrazují a v hloubkových rozhovorech se ukázaly zejména následující: složitost a moc velký nepřehledný výběr, netransparentnost ceny a výkonnosti, obava ze ztráty a z nízké likvidity. Stavěli jsme tedy aplikaci, která tyto bariéry odbourá a otevře oblast investic i lidem, kteří se jich zatím obávali,“ říká CEO skupiny CREDITAS, Jiří Hrouda.

Aplikace aktuálně zahrnuje fond krátkodobých investic a pět modelových portfolií ETF stupňovaných dle rizikového profilu klienta. Investovat lze jednorázově i pravidelně, minimální investice je již od 100 korun.

V roce 2024 je investování zcela zdarma bez poplatků, od roku 2025 bude poplatek za správu nastaven tak, aby byl mezi třemi nejnižšími na trhu. Součástí aplikace je i vzdělávací zóna, pomocí lekcí a interaktivních zábavných kvízů si mohou klienti rozšířit znalosti o investicích,” dodává manažerka projektu Max Invest, Blanka Francová.