Do projektu Jinonický dvůr se už stěhují první nájemníci

23. 7. 2021

Rezidenční developerská společnost V Invest dokončila stavbu první fáze projektu Jinonický dvůr, který je charakteristický spojením staleté historie s moderním bydlením 21. století. V rámci první etapy vzniklo v těsném sousedství Jinonického zámečku, národní kulturní památky ze 17. století, celkem 20 moderních bytů s dispozicemi 3+kk a 4+kk o velikosti od 69 m² do 123 m². Zbývají už poslední dvě volné bytové jednotky k okamžitému nastěhování. V samotném Jinonickém zámečku pak vznikne v rámci 2. fáze 46 atypických bytů, ateliérů a komerčních prostor. 

Vizualizace I. etapy

Zkolaudované byty v první fázi se nachází v místech, kde stávala v dobách, kdy zámeček vlastnil rod Schwarzenbergů, historická stodola. Studio MS Architekti, které se podílelo na návrhu renovace celého území Jinonického dvora, proto ve spolupráci s památkáři vytvořilo takovou podobu nového bytového domu, která kopíruje tvar původního hospodářského stavení. „Nová budova na jedné straně díky svému tvarosloví obnovuje původní podobu celého Jinonického zámečku, na druhé straně jasně přiznává svůj moderní původ. Přízemní byty mají velkorysé předzahrádky s výhledem na Jinonický zámeček a s intimitou uzavřeného areálu. K bytům v prvním podlaží náleží balkon, lodžie či terasa, zatímco byty ve třetím podlaží jsou bohaté na úložný prostor a ložnice a obývací pokoje jsou směrem k historickému zámečku prosluněny skrz velké vikýře,“ říká Jaroslav Vondřička, partner a ředitel společnosti V Invest, která je součásti investiční skupiny CREDITAS.

Samozřejmostí je klimatizace, všichni majitelé budou mít také k dispozici v podzemním podlaží parkovací stání a sklepní kóji s přímým vstupem do jednotlivých budov. V rámci první fáze došlo zároveň k vizuálnímu propojení hlavní budovy zámečku s novou přístavbou, a to pomocí samostatné budovy v západní části areálu, v níž se nachází mimo jiné mezonetový byt s velkorysou terasou.

Vizualizace III. etapy

Také 3. etapa se chýlí ke konci. V jejím rámci vzniká v Jinonicích celkem pět luxusních vil. Většina z nich je prodaná, ke koupi zbývá jedna poslední. Komfort bydlení ve vilové čtvrti, vlastní pozemek a nejvyšší standard použitých materiálů, to je jen pár předností, které si budou jejich majitelé moci již na podzim užít. Atraktivní lokalita Prahy 5 zajistí vše potřebné ke spokojenému životu. Centrum města je dostupné osobní i hromadnou dopravou, stejně tak mezinárodní letiště Václava Havla. Přitom si stále můžete užívat klid přírodního parku Košíře – Motol, který je v bezprostřední blízkosti.

Rekonstrukce Jinonického zámečku: vizualizace III. etapy a foto z průběhu rekonstrukce