Ekorent rozšiřuje svou činnost. Kromě zdravotnictví nově financuje i geodety

19. 8. 2022
Společnost Ekorent z portfolia Banky CREDITAS se dlouhodobě specializuje na poskytování úvěrů pro soukromé lékaře. Nyní rozšiřuje svou činnost i mimo segment zdravotnictví. Nově financuje techniku a automobily pro geodety. Výběr přístrojů a vybavení je čistě věcí klientů.

„Mezi geodety je u nás největší zájem o financování nákupu totálních stanic a 3D skenerů. Trendem jsou laserové 3D skenery, které detekují, měří a vyhodnocují profily různých povrchů. Mimo jiné dokáží přesně naskenovat a změřit jakoukoliv budovu. Ekorent s klienty z řad geodetů už v minulosti spolupracoval a jedná se o spolehlivé zákazníky,“ podotýká jednatel společnosti Ekorent Petr Harcuba s tím, že v tomto segmentu chtějí dále růst.

Uzavření smlouvy je snadné, rychlé s minimálními administrativními požadavky. „Klienty mezi geodety máme po celém Česku. Nabízíme výhodné finanční podmínky. Zájemci mohou využít úvěr až do výše 100 procent z pořizovací ceny s nulovou akontací,“ dodává. Splátky si mohou rozložit od 6 do 60 měsíců. Samozřejmostí jsou nulové poplatky za uzavření smlouvy a za vedení úvěrového účtu. Možné je i předčasné splacení bez sankcí.

Velký zájem je podle Harcuby také o financování automobilů. „Geodeti hodně cestují a velká část jejich práce se odehrává v terénu. Významným produktem, který u nás poptávají je tak financování automobilů. Poskytujeme jim úvěry na nové i ojeté vozy,“ uvádí Petr Harcuba. Zajišťují i jejich výhodné pojištění.

Ekorent na trhu působí přes 25 let. Přes sedmdesát procent jejich klientely tvoří zubní ordinace. Ty vznikají i díky Ekorentu v nových městech po celém Česku. V loňském roce uzavřeli přes 400 smluv a v souvislosti s rozvojem společnosti rozšiřují svůj obchodní tým. Od poloviny roku 2021 patří společnost do portfolia Banky CREDITAS. Propojení s bankou hodnotí Harcuba velmi kladně. „Velkým plusem je garantovaný přístup k financování. Dává nám to klid pro rozvoj a uskutečňování nových obchodů,“ dodává.