Lifeliqe je důležitým hráčem v digitálním vzdělávání na Slovensku

6. 5. 2024

Společnost Lifeliqe s brněnskými kořeny, významný a zavedený hráč na trhu se vzdělávacími technologiemi, boduje na Slovensku. Po dohodě s tamním Ministerstvem školství se její aplikace Corinth stala součástí státní vzdělávací platformy Viki. Lifeliqe je součástí skupiny CREDITAS.

Viki byla vyvinutá Ministerstvem školství Slovenské republiky. Jedná se o centrální úložiště, kde učitelé a žáci využívají bohatý digitální vzdělávací obsah kdykoliv a kdekoliv, a to prostřednictvím mobilních telefonů, tabletů nebo počítačů. S Viki učitelé snadno vytvářejí a přiřazují žákům online úlohy. Díky inteligentnímu vyhledávání a filtrování jednoduše najdou relevantní obsah pro výuku. 

Začlenění našich modelů do Viki si moc vážíme a těšíme se na další vzájemnou spolupráci. Jsme rádi, že naši celosvětově oblíbenou softwarovou aplikaci Corinth aktivně využívají tisíce uživatelů i na Slovensku. Navíc dál rosteme, aplikace pomáhá školám ve 120 zemích po celém světě a poohlížíme po dalších trzích,“ říká Matouš Tlapák, CEO společnosti Lifeliqe. 

Portfolio Corinth je velmi široké, zahrnuje učební materiály pro školy, především z oblasti biologie, chemie, fyziky, matematiky, paleontologie, astronomie či zeměpisu pro základní a střední školy. Všechny modely navíc procházejí konzultacemi se specialisty v daném oboru, například z Univerzity Karlovy či dalších prestižních univerzit včetně Stanfordu.

Používání Corinth na Viki pomáhá studentům rozvíjet technologické dovednosti a připravuje je na svět budoucnosti. Je to efektivní nástroj, který podporuje mé vyučovací metody a pomáhá žákům, prostřednictvím interaktivních a zajímavých materiálů, k hlubšímu porozumění učiva,“ uvádí učitelka biologie a geografie Ivica Dafčíková, která v roce 2023 získala Cenu veřejnosti v anketě Učiteľ Slovenska. Podle Dafčíkové moderní nástroje jako je Corinth, rozvíjí také technologické dovednosti kantorů. „Učitelé mohou navíc platformu používat ke sdílení svých vlastních vzdělávacích materiálů a zkušeností s kolegy z celého Slovenska, což přispívá k vytváření komunity učitelů a sdílení osvědčených postupů,“ dodává Dafčíková, která vyučuje na ZŠ Pavla Országha Hviezdoslava v Trstené.

Aplikace Corinth si buduje silnou pozici v Evropě i za jejími hranicemi. O jejím nasazení se jedná v desítkách zemí, včetně Indie či Japonska. Využívají ji tisíce škol v Polsku. Za sebou má národní piloty ve Vietnamu, Litvě či Moldávii. V ČR ji mají ve výuce stovky základních a středních škol, kraje Královehradecký a Vysočina ji na školách využívají plošně.