Novým finančním ředitelem skupiny CREDITAS je František Kalivoda

16. 8. 2023

Skupina CREDITAS má nového CFO. František Kalivoda ve funkci vystřídal Evu Collardovou, která se v rámci skupiny přesunula na pozici generální ředitelky Banky CREDITAS.

František Kalivoda se celý svůj profesní život věnuje bankovnictví a finančním službám, více než patnáct let se pohybuje v top managementu největších tuzemských i zahraničních finančních institucí. Přes deset let strávil v ČSOB, kde mimo jiné zastával pozici šéfa Primárních emisí. Dekádu strávil rovněž ve skupině PPF, kde pracoval například na akvizici Mobi Banky v Srbsku. V letech 2014-2018 byl CFO a členem představenstva Home Credit Bank Kazachstán, v níž se podílel na transformaci banky v oblasti transakčního bankovnictví a kde zodpovídal také za diverzifikaci zdrojů a zavádění nových instrumentů v oblasti finančních trhů.

Před příchodem do skupiny CREDITAS byl finančním ředitelem ve společnosti MTX Renewables, která je součástí MTX Group-českého průmyslově obchodního a výrobní holdingu. „Do skupiny CREDITAS nastupuji v době jejího dynamického růstu. Těším se, že zde zhodnotím své dlouholeté zkušenosti ve finančním sektoru. Oslovila mě možnost podílet se na rozběhnutých i zcela nových projektech napříč společnostmi ve skupině, ať už se jedná o Banku CREDITAS, energetickou divizi UCED či developera CREDITAS Real Estate. Jako klíčovou roli vnímám efektivní řízení peněžních zdrojů napříč skupinou a aktivní podporu rozvoje obchodních aktivit CREDITAS,“ říká nový finanční ředitel skupiny František Kalivoda.