UCED bodoval v soutěži Českých 100 Nejlepších

5. 12. 2022
Energetická skupina UCED ze skupiny CREDITAS uspěla v 27. ročníku soutěže Českých 100 nejlepších, vyhlašované společností Comenius. Byla oceněna v kategorii Dynamický růst a stabilita. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil ve Španělském sále Pražského hradu. Diplom převzal investiční ředitel UCED Richard Holešinský.

„Ocenění v podstatě potvrzuje směr, kterým se snažíme jít. Chceme být lídrem nové energetiky. Od roku 2022 je UCED jedním z tuzemských agregátorů, který společnosti ČEPS pomáhá stabilizovat elektrickou síť v Česku,“ podotýká Richard Holešinský a pokračuje: „Máme za sebou akvizici UCED Elektrárny Prostějov. Jedná se o zdroj se spalovací turbínou na zemní plyn a v podstatě tvoří samostatný agregační blok o výkonu 58 megawatt, který budeme dále rozšiřovat. Pořizujeme druhou turbínu o výkonu 50 MW, což je investice zhruba za miliardu.“

Skupina investuje také do elektrokotlů, rozšiřuje kogenerační jednotky. Plánuje stavbu paroplynových elektráren.Předpokládáme, že celkové náklady na vybudování agregačního bloku v Česku budou přes 20 miliard korun. Teď navíc dokončujeme velkou transakci ve Velké Británii,“ dodává investiční ředitel UCED. 

Soutěž Českých 100 nejlepších vyhlašuje panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko - technickou spolupráci Comenius od roku 1996. Udělená ocenění reflektují výsledky průzkumu, který každoročně provádí Comenius ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR mezi 35 000 respondenty.