V Invest dokončil hrubou stavbu Jinonického zámečku

26. 5. 2022

Developerská společnost V Invest ze skupiny CREDITAS pokračuje v úpravách Jinonického zámečku na rezidenční bydlení. Slavnostně uzavřela etapu hrubé stavby. Za účasti více než 40 hostů nad areálem vztyčili její zástupci glajchu - opentlený stromek, který je symbolem štěstí a ochrany domu a jeho obyvatel.

V rámci projektu dochází k renovaci zámečku, který je dominantou starých Jinonic a zároveň zapsanou národní kulturní památkou ze 17. století. Opravy se dočkají i vzácné historické prvky, například unikátní věžní hodiny, historická kašna, sluneční hodiny či nástěnné fresky a vstupní brána.

V samotném zámečku bude k dispozici 45 bytů s dispozicemi 1+kk až 5+kk o velikosti od 42 m2 do 142 m2, ve kterých se bude snoubit historický genius loci s komfortem 21. století, a také 6 komerčních jednotek. Už v létě 2022 V Invest představí vzorový byt, první majitelé se budou moci stěhovat po Novém roce.

„Průběh rekonstrukce nám všem ve V Investu dělá radost. K zámečku máme specifický vztah, a proto jsme tomuto projektu věnovali hodně úsilí. Snažili jsme se zachránit maximum dobových prvků, a zároveň je zachovat pro majitele viditelné. Kvůli tomu musíme volit náročnější postupy, ale už teď je vidět, že výsledek bude doopravdy stát za to. Jinonický dvůr je i díky tomu na současném českém trhu zcela ojedinělým produktem, což dokazuje i zájem zákazníků,“ říká Jaroslav Vondřička, ředitel společnosti V Invest.