CREDITAS posiluje v energetice. Nově vlastní elektrárnu v Prostějově

1. 8. 2022
Energetická skupina UCED z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou roli v české energetice. Je novým vlastníkem UCED Elektrárny Prostějov s. r. o. Špičkový zdroj se spalovací turbínou na zemní plyn disponuje výkonem 58 megawattů (MWe). Primárně se zaměřuje na podpůrné služby pro provozovatele české energetické přenosové soustavy – ČEPS. 

„UCED se díky akvizici prostějovské elektrárny stává významným poskytovatelem služby výkonové rovnováhy v Česku. Od roku 2022 je jedním z tuzemských agregátorů, který společnosti ČEPS pomáhá stabilizovat elektrickou síť v ČR a UCED Elektrárna Prostějov se stane důležitou součástí našeho agregačního bloku,“ říká investiční ředitel UCED Richard Holešinský s tím, že cenu transakce nebude skupina komentovat.

Energetická skupina UCED je dlouhodobě jedním z největších distributorů energie v Česku. Nezaměřuje se ale jen na distribuci, ale i na výrobu a dodávky energie. Prostějovská elektrárna je letos už druhou významnou akvizicí skupiny. Ta začátkem roku koupila jednu z největších tepláren na biomasu u nás, kutnohorskou EC Biowatt, a. s., kterou nedávno přejmenovala na UCED Bio.