CREDITAS Real Estate spouští první projekt nájemního bydlení

1. 3. 2023
Developerská společnost CREDITAS Real Estate (CRE) z investiční skupiny CREDITAS přivítá v březnu ve svém pražském projektu bytového domu LOOX Prosek Apartments první nájemníky. V příštích deseti letech plánuje CRE dodat na trh až tisícovku nových nájemních bytů, především v Praze a v Brně.  

Zájem o nájemní bydlení v Česku rok od roku stoupá. První vlaštovkou v CRE je 85 bytových jednotek ve zmiňovaném projektu v pražském Proseku. Součástí budovy je 5 kancelářských a 5 komerčních jednotek, samozřejmostí jsou parkovací stání a sklepy. Bytový komplex stojí přímo u stanice metra Prosek, v bezprostředním okolí je kompletní občanská vybavenost.

„V tomto projektu naplňujeme naši vizi flexibilního bydlení podle životní etapy jeho obyvatel. Najdeme zde byty v různých velikostech – od startovacích 1+kk až po velkoryse řešené 4+kk. Singles nebo mladé páry mají jiné požadavky na bydlení než rodiny s dětmi. Nájemníci se proto mohou v případě životní změny přestěhovat v rámci stejného bytového domu do odpovídajících prostor, aniž by museli složitě měnit adresu bydliště,“ zmiňuje výhody projektu ředitel CRE Jiří Vajner.

Autorem projektu je architektonický ateliér QARTA. LOOX Prosek Apartments nese moderní rukopis. Jeho velkou výhodou je kromě lokality také prostorové uspořádání, díky kterému má většina bytů lodžii, balkon, nebo terasu s nádherným výhledem na panorama Prahy.