Další CSR aktivita. CREDITAS podpořila Ligu proti rakovině

16. 4. 2024

Pro skupinu CREDITAS je pomoc potřebným důležitá. Všechny její společnosti pomáhají konkrétním charitativním projektům. Svou pomoc zdravotně či sociálně znevýhodněným ale nenabízejí jen firmy, pravidelně se do ní zapojují i sami zaměstnanci.

Jednou z dalších CSR aktivit byla podpora sdružení Liga proti rakovině. Vybrali jej zaměstnanci v interním hlasování. Šek na 100 000 korun předal CEO skupiny CREDITAS, Jiří Hrouda, předsedkyni zmiňovaného sdružení, Michaele Fridrichové.

Liga proti rakovině se již od roku 1990 snaží v Česku snížit úmrtnost na zhoubné nádory. Členy jsou nejen onkologičtí pacienti a jejich rodinní příslušníci, ale i občané s humanitárním cítěním a zdravotníci. Kolektivními členy je téměř 60 onkologických pacientských organizací z celé republiky.

Jsme rádi, že můžeme pomáhat tam, kde je to skutečně potřeba. Nádorová onemocnění trápí celou společnost a onkologických pacientů přibývá. Nikdo by neměl podceňovat preventivní vyšetření. Například zhoubný nádor tlustého střeva ve většině případů roste dlouho, i proto je ho možné u většiny pacientů objevit včas, ještě v přednádorovém stavu, a zachránit tak životy,“ říká ředitelka komunikace skupiny CREDITAS Lucie Brunclíková.