Investiční skupina CREDITAS prodává síť svých alzheimercenter

13. 12. 2021

Investiční skupina CREDITAS se chce soustředit na svůj core business a opouští proto sektor zdravotnictví. Celkem dvanáct zařízení prodává společnosti Penta Hospitals CZ, která je součástí investiční skupiny Penta. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad. 


„Společnost Alzheimercentrum vlastníme od roku 2017 a za tu dobu se nám podařilo ji významně rozšířit. Navýšili jsme počet center, která se starají o lidi s Alzheimerovou chorobou a zkvalitnili jsme služby a poskytovanou péči. Nyní se ale chceme soustředit především na klíčová odvětví našeho portfolia, jimiž jsou finanční služby, energetika a real estate,“ říká člen představenstva a výkonný ředitel skupiny CREDITAS Jiří Hrouda.

Společnost Alzheimercentrum poskytuje již více než 25 let sociální služby a komplexní zdravotní a ošetřovatelskou péči klientům trpícím Alzheimerovou chorobou a ostatními druhy demencí. Je největším privátním poskytovatelem těchto služeb v Česku. Důraz klade především na individuální péči a rodinnou atmosféru.

Všechna zařízení společnosti Alzheimercentrum by se měla v několika etapách v průběhu příštího roku začlenit do zapsaného ústavu ALZHEIMER HOME ze skupiny Penta Hospitals CZ, se všemi závazky vůči klientům a zaměstnancům. Jejich dlouholeté zkušenosti a stabilní zázemí silné společnosti jsou zárukou dalšího rozvoje Alzheimercenter. 

„Převzetí společnosti Alzheimercentrum je součástí naší dlouhodobé strategie, tedy posilovat pozici skupiny Penta Hospitals CZ coby významného poskytovatele zdravotních a sociálních služeb v České republice. V současné době naše skupina provozuje síť vlastních specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou a naším cílem je tato centra dále rozvíjet jak z hlediska působnosti, tak vysokého standardu a rozsahu nabízených služeb. Vstup do společnosti Alzheimercentrum tak plně zapadá do této koncepce,“ říká generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.