Nové centrum pro klienty s Alzheimerovou chorobou v Pardubicích

15. 1. 2021

Skupina UNICAPITAL nadále posiluje svou pozici největší sítě specializovaných zdravotnictvích zařízení pro péči o lidi s Alzheimerovou chorobou. V pořadí již 14. Alzheimercentrum v Pardubicích nabízí ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociální zařízením celkem 166 míst pro klienty trpící Alzheimerovou chorobou a jinými typy demence. Ačkoli se nové centrum se nachází nedaleko centra Pardubic, disponuje krásnou zahradou a je výborně dostupné jak hromadnou dopravou, tak osobním automobilem.

Společné prostory, terasa a zahrada nabízí klientům řadu míst k odpočinku, trávení času s blízkými, ale i k četným aktivitám. Vnitřní prostory centra byly navrženy v maximálním souladu s potřebami klientů, s dostatkem místa k setkávání a zároveň se zákoutími pro klid a soukromí.

Počet nemocných s Alzheimerovou chorobou se s rostoucím průměrným věkem dlouhodobě zvyšuje. Kvalifikované odhady předpokládají, že v roce 2050 bude v České republice až 225 000 nemocných, a to je výrazně více, než činí současné kapacity státních i soukromých zařízení specializovaných na péči o pacienty s Alzheimerovou chorobou.