Pečovatelka z Alzheimercentra vybojovala bronz v soutěži Anděl mezi zdravotníky 2021

7. 9. 2021

Velká gratulace patří pečovatelce z Alzheimercentra Průhonice Vladimíře Svědínkové. V celorepublikové soutěži Anděl mezi zdravotníky 2021 skončila na úžasném třetím místě. Porota v soutěži už druhým rokem oceňuje zdravotnický personál za jeho obětavou práci.


V průhonickém Alzheimercentru Vladimíra Svědínková působí už čtyři roky. Přestože je práce náročná na psychiku a trpělivost, velice ji baví a naplňuje. Ředitelka centra Marta Hrdonková uvádí, že Vladimíra je velice dobrosrdečný a obětavý člověk s úsměvem na rtech. Pro klienty, nemocné s Alzheimerovou chorobou, dělá maximum a snaží se jim zpříjemnit jejich podzim života. Práce je pro ni především posláním.

Anděl mezi zdravotníky 2021. Stupně vítězů:

  • Zlato: Patrice Awonseba Baba Musah, 35 let, Ústav pro péči o matku a dítě, lékař.
  • Stříbro: Jana Farkačová, 74 let, Všeobecná fakultní nemocnice, zdravotní laborant.
  • Bronz: Vladimíra Svědínková, 52 let, Alzheimercentrum Průhonice, pečovatelka.

„Máme radost a jsme hrdí na to, že se naše kolegyně Vlaďka umístila na bronzové pozici. Je to úspěch jak její, tak celého našeho týmu Alzheimercentra Průhonice,“ podotýká jeho ředitelka s tím, že je moc ráda, že soutěž tohoto typu, kdy je oceňován personál z různých zdravotnických zařízení, vznikla. Práce pečovatelů a zdravotníků je vnímána jako samozřejmost, a přitom jsou tito lidé hrdiny každodenních situací.

V České republice a na Slovensku funguje celkem 14 specializovaných center

Alzheimercentrum je skupina čtrnácti zařízení patřících do skupiny CREDITAS. Již 25 let se specializují na péči o klienty s Alzheimerovou chorobou ve všech jejích stadiích. Jedná se o největší síť svého druhu v Česku.

Třináct specializovaných center v České republice a jedno na Slovensku poskytuje sociální služby a komplexní ošetřovatelskou péči svým klientům. Unikátní koncept staví na individualizovaném přístupu a na zapojování klientů do aktivizačních terapií bez ohledu na stadium demence. Rodinná atmosféra, bezpečí a pohodlí klientů je pracovníky center stěžejní. I proto kladou velký důraz na adaptační proces, kdy si klient zvyká na nové prostředí i tváře pečujících. Na konci tohoto období se pro něho zprvu neznámé prostředí stává domovem.