Creditas Real Estate: výhodné bydlení bez velkých výdajů

12. 2. 2021

Nová divize skupiny CREDITAS se specializuje na investice do nemovitostního trhu. Společnost Creditas Real Estate zaměřuje svoji pozornost na akvizice již postavených rezidenčních a administrativních nemovitostí, které generují příjmy z nájmů. Zájem má především o nemovitosti v Praze. 


Během následujících let chce Creditas Real Estate vybudovat široké portfolio nájemních bytů a zařadit se tím mezi přední poskytovatele nájemního bydlení v Česku. Strategie společnosti vychází z faktu, že ceny nemovitostí v mnoha tuzemských regionech přesáhly limitní částku, kterou si většina zájemců o nové bydlení ještě mohla dovolit. Především mladí lidé nemají ani dostatečné úspory, ani odpovídající příjem postačující pro získání hypotéky. V centru jejich pozornosti je proto stále častěji nájemní bydlení, kde není třeba velké úvodní investice, ale přitom poskytuje okamžité pohodlné bydlení doplněné profesionální správou nemovitosti.

Nájemní bydlení v současnosti láká zejména mladé lidi, kteří si zatím nejsou jisti, zda si správně zvolili své první či druhé zaměstnání. V nájemním bydlení získají nezávislost na místě bydliště a velkou flexibilitu pro případ, že by našli nového zaměstnavatele v jiném městě či kraji. Právě stěhování za prací je situací, kdy má nájemník výrazně jednodušší pozici – stačí rozvázat smlouvu s vlastníkem současného bydlení a najít si nové nájemní bydlení. Bez komplikací s prodejem vlastněné nemovitosti, bez nákupu nového bydlení a především bez mnoha komplikovaných administrativních operací.

Výhody nájemního bydlení ale stále častěji preferují také starší generace. Příkladem mohou být rodiny s dětmi, které nechtějí nebo nemohou investovat vysokou částku do velkého bytu či domku. Více obytných místností potřebují, aby mohli svým dospívajícím dětem poskytnout odpovídající soukromí, na druhé straně si uvědomují, že po odchodu dětí z domova již nebudou mít pro velkou nemovitost využití. Řešením je nájemní bydlení, které dočasně nabídne větší byt a v případě potřeby poskytne možnost snadného přestěhování do menšího bydlení s nižšími náklady.