CREDITAS investiční společnost získala licenci ČNB

7. 1. 2022

Dceřiná společnost Banky CREDITAS s názvem CREDITAS investiční společnost získala díky licenci České národní banky oprávnění obhospodařovat speciální fondy a fondy kvalifikovaných investorů. 

„Aktivity v oblasti nabídky investic jsou jednou z hlavních priorit celé skupiny CREDITAS v následujícím období. Licence nám umožní si fondy napřímo obhospodařovat. Pro administraci fondů budeme nadále využívat společnosti Conseq a Avant,“ říká Vladimír Hořejší, předseda představenstva Banky CREDITAS. 

V nabídce má nyní skupina CREDITAS tři podfondy. První je CREDITAS Nemovitostní I, zacílený na komerční nemovitosti s hotovostními toky z nájmů, který je určený retailovým klientům. Další dva jsou fondy kvalifikovaných investorů, a to CREDITAS ENERGY, jenž má pozici jednoho z největších distributorů elektřiny a plynu v ČR a CREDITAS LOAN, který se zaměřuje na poskytování úvěrů a zápůjček.

„Banka má v plánu postupně připravit širokou nabídku investičních nástrojů, proto chceme v blízké budoucnosti nabídku rozšířit o další fondy,“ dodává Vladimír Hořejší.