Fond CREDITAS Nemovitostní I hlásí novou akvizici

21. 3. 2024

Fond CREDITAS Nemovitostní I rozšiřuje portfolio. V březnu dokončil nákup výrobního závodu společnosti Black & Decker (Czech) s.r.o. v Trmicích. Touto akvizicí se portfolio fondu rozrostlo na 9 nemovitostí v celkové hodnotě tři čtvrtě miliardy korun o celkové pronajímané ploše 85 000 m2.

Business Park Trmice se nachází v průmyslové zóně v blízkosti Ústí nad Labem a je součástí korporace Stanley Black & Decker, Inc. Výrobní závod byl oficiálně otevřen v říjnu roku 2002. Jeho celková pronajímatelná plocha činí 33,3 tisíc m2. Od svého otevření si vybudoval významné postavení jak v rámci původní společnosti Black & Decker, tak i nyní coby součást koncernu Stanley Black & Decker. Závod se již před několika lety stal vlajkovou lodí výroby profesionálního elektrického ručního nářadí značky DeWALT.

Nákup Business Parku Trmice je naší první letošní transakcí, určitě ne však poslední. V blízkosti areálu se nachází nájezd na dálnici D8 vedoucí z Prahy na hranice s Německem, kde se napojuje na dálnici A17 do Drážďan. Právě tato strategická poloha představuje velkou konkurenční výhodu, díky které je areál plně obsazen,“ komentuje akvizici Petr Škoch, výkonný ředitel a předseda představenstva CREDITAS investiční společnosti.

Podle specializovaného portálu Nemovitostní-fondy.cz přinesl v roce 2023 CREDITAS Nemovitostní I čtvrté nejvyšší zhodnocení výnosů na trhu v segmentu retailových nemovitostních fondů. Vloni dosáhl výnosu ve výši 7,4 %, od svého vzniku v roce 2019 pak dosáhl kumulovaného výnosu 27,2 %. Fond cílí primárně na funkční komerční nemovitosti, které jsou schopné generovat okamžitý hotovostní tok. Jedná se především o administrativní budovy, obchodní a multifunkční centra, skladové a logistické parky a průmyslové objekty.