Formální zakončení prodeje Bance CREDITAS. Značku Expobank nahradí v Česku Max banka

3. 10. 2022

Proběhlo formální zakončení prodeje Expobank CZ Bance CREDITAS, potažmo investiční skupině CREDITAS. Od 4. října dochází k přejmenování české Expobank na Max banku

Max banka bude čistě retailovou online bankou. Její komunikace s klienty bude založena především na digitálních technologiích. Max banka disponuje jednou pobočkou v Praze, její klienti však budou moci postupně využívat u některých služeb i pobočky Banky CREDITAS. Firemní klientela se v budoucnu přesune do Banky CREDITAS.

„Chceme maximálně využít pokročilých technologií a udělat z Max banky moderní online banku pro retailové klienty, kteří v ní najdou výhodné běžné účty, spořicí produkty i jednoduché online hypotéky a spotřebitelské úvěry, které dosud byly v nabídce jen ve formě refinancování. Korporátním klientům nabídneme plný servis v rámci Banky CREDITAS,“ odkrývá plány s Max bankou předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.

Max banka může čerpat ze silného zázemí investiční skupiny CREDITAS, do níž patří i Banka CREDITAS. Obchodní modely Max banky a Banky CREDITAS se vzájemně vhodně doplňují a naší strategií je využít synergií mezi oběma společnostmi,“ popisuje CEO skupiny CREDITAS Jiří Hrouda a dodává: „Dojde k dalšímu rozšíření produktů a služeb. Věříme, že se Max banka stane pro své klienty online bankou pro každý den.“

Nové logo a vizuální styl

Max banka cílí na klienty, kteří chtějí vše řešit online. Cílem bylo podtrhnout maximální jednoduchost a vstřícnost při všech interakcích klienta s bankou. Nové logo i celý vizuální styl vsadily na neokoukanou a nezvyklou barevnou stylizaci a výrazné typografické řešení. Značka akcentuje, kde se s ní budou klienti či potenciální klienti potkávat, a to je především na obrazovce mobilu či monitoru. I vizuální styl reklam nebo podoba internetové prezentace se podvoluje displejům a požadavku responzivnosti. Autorem loga a vizuálního stylu je agentura Dynamo Design, která stojí rovněž za vizuální identitou Banky CREDITAS a skupiny CREDITAS.