Lifeliqe ze skupiny CREDITAS uspěl v USA s virtuální realitou

16. 5. 2022

Český technologický start-up Lifeliqe, který je součástí portfolia skupiny CREDITAS, boduje v USA. V rámci projektu SANDI získal třímilionový grant a pomáhá státu Nevada mírnit ekonomické dopady pandemie covid-19. Pomocí interaktivního obsahu ve 3D, virtuální (VR) a rozšířené (AR) realitě mění podobu rekvalifikací dospělých a připravuje je na ekonomiku budoucnosti.

Úspěch v Nevadě je potvrzením obchodního modelu společnosti Lifeliqe. Tím je vývoj simulací ve VR, které mají pomoci v získávání klíčových kariérních kompetencí pro nejžádanější povolání. Ta se v Nevadě nacházejí především v oblasti chytré výroby, technologií nebo zdravotnictví. Lifeliqe spolupracuje i s institucemi, které mají na starost rekvalifikaci nezaměstnaných.

Do rekvalifikačních programů zájemci vstupují s pomocí brýlí pro virtuální realitu. Lifeliqe pro SANDI vytváří kurzy ve VR, 3D obsah, virtuální prohlídky pracovišť a také online platformu, která zaměstnavatelům i školitelům usnadní přístup k VR obsahu.

„Jsme moc rádi, že můžeme pomáhat tam, kde je to potřeba a dále se technologicky a obchodně rozvíjet. Především po útlumu, způsobeného covidovou krizí, kdy naše společnost do velké míry závisela na podpoře skupiny CREDITAS, jsme mohli zaznamenat další rozvoj,“ podotýká Matouš Tlapák, ředitel české pobočky společnosti Lifeliqe.

Lifeliqe má v plánu své VR produkty nabízet i dalším státům, jejichž ekonomiky procházejí transformací. „Naším dlouhodobým cílem je stát se přední platformou pro rekvalifikace. Začínáme v USA, které jsou pro nás klíčové. Chceme ale pomoci i českému průmyslu a pracovnímu trhu. V krátkodobém horizontu se zaměřujeme na rozšíření našeho týmu, abychom našim vizím mohli dostát,“ dodává Tlapák.