Projekt Jinonického dvora má na kontě další dvě ocenění

11. 12. 2023

Velká gratulace míří do CREDITAS Real Estate. Za svůj projekt rekonstrukce Jinonického dvora získala další dvě ceny.

Už v listopadu projekt uspěl v prestižní soutěži Best of Realty – Nejlepší z realit. Odborná porota ocenila citlivou proměnu Jinonického dvora a udělila této zrekonstruované kulturní památce třetí místo v kategorii Rezidenční projekty většího rozsahu.

Aktuálně získal Jinonický dvůr také CIJ Awards Czech Republic v kategorii malých rezidenčních projektů. Ceny CIJ jsou nejdéle trvající událostí udělování cen za komerční nemovitosti v Česku. A do třetice bral Jinonický dvůr zlato na Estate Awards v kategorii rekonstrukce roku. Ocenění byla slavnostně předána na galavečeru 6. prosince 2023 v Empire Hall ve Slovanském domě. Letošní ročník přinesl ocenění pro nejlepší projekty a profesionály v průmyslu v celkem 7 kategoriích.

Jinonický dvůr k dalšímu životu probudila kompletní citlivá renovace společnosti CREDITAS Real Estate, která probíhala mezi roky 2020 až 2023. Společnost CREDITAS Real Estate na ní úzce spolupracovala s památkáři. Velkým překvapením pro všechny zúčastněné byl objev středověké tvrze z 11. století. Povedlo se rovněž zachovat původní barokní a klasicistní prvky – nosné konstrukce, stropy i klenby, barokní portál, věžičku s ciferníkem a historickým hodinovým strojem, sluneční hodiny a historickou kašnu.

Výsledkem rekonstrukce je moderní a jedinečné bydlení v unikátním historickém areálu, který nabízí 51 bytových jednotek o dispozicích 2+kk až 4+kk. Díky své dlouhé historii a pečlivé rekonstrukci vyčnívá z typické rezidenční výstavby a představuje výjimečné bydlení pro náročné klienty, kteří ocení atmosféru zámeckého bydlení a jedinečné genius loci místa.